2015. szeptember 7., hétfő

Augusztus 20.



Ugyan államalapítónk ünnepe már nem egészen most volt, de most jutottam oda hozzá, hogy nem a hosszú bejegyzésekre koncentrálok, arra ugyanis nincs elég időm.
Így hát most nálam is következnek a rövid bejegyzések. Azért nem lesz minden napra egy tojás, annál is inkább mert nem vagyok folyamatosan itthon, az Ilona-völgyben meg nincs netem. Tehát megint csak részlegesen fogok megjelenni.
Ebben az évben már a megújult Dobó térről lehetett nézni a tűzijátékot, amit a várból küldtek az ég felé.
Előtte volt a városi ünnepség, amit egy Szimfonik live követett az Egri Szimfónikusok közreműködésével és Szabó Sípos Máté vezényletével.
Utána pedig városunk szülötte Szekeres Adrienn adott koncertet halmai Richie és Balczó Péter meghívott vendégekkel.













Ízelítő a tűzijátékból, de itt még láthattok róla néhány képet.

2015. szeptember 6., vasárnap

Kiállítás megnyitóján



Délután Válóczi-Major Katalin kiállításának megnyitójára látogattunk el lányommal a Szantofer Étterembe.  Ő még az EKF Gyakorlóban tanította a lányomat rajzra. Az elmúlt évben egy kicsit felfüggesztette a tanítást, s egy továbbképezte magát, ha jól emlékszem művészetterápia szakterületen. Emellett másik szenvedélyének a mozgásnak is sokat hódolt. A párjával együtt egy mozgás-stúdióban irányítják és vezetik a mozogni szerető vagy egészségükért mozgással is tenni akaró embereket. Továbbá van egy gyönyörű kisfiuk, aki sok-sok örömet szerez szüleinek.
Közben pedig a festőművész anyuka fest és megmutatja a világnak hogyan is lehet másképp látni környezetünket. Kiállításán régebbi és újabb képei egyaránt szerepeltek. Adok egy kis ízelítőt a kiállítás megnyitójáról amit - Válóczi Krisztina képzőművész - nyitott meg. Néhány képet is lefényképeztem, amelyek a kedvenceim közé tartoznak.





A kedvenceim, meg még kettő kivételével, ami kimaradt a fotózásból.