2013. június 22., szombat

Gombabemutató II.

Az egyik leggyakoribb gomba természetesen itt is előfordult. Ezzel a tintagombával szerintem már mindenki találkozott, hiszen az udvaron, kertben, gyepen is előfordul. Általában nem fogyasztjuk, az ehető példányainál is vigyázni kell, mert alkohollal együtt mérgezést okoz. Bővebben kedves blogtársamnál is olvashattok a tintagombákról. 


Most egy érdekes gombát mutatok Pecsétviaszgomba vagy viaszpecsétgomba. Mindkettő helytálló kifejezés. Sok-sok alkotórésze miatt gyógygombának is tartják. A kínai orvoslásban a halhatatlanság gombája, s mint a gyógynövények királyára tekintenek. Egyenértékű erősítőszer a ginsenggel. Talizmánként is használták, felakasztva a házban elűzi a szerencsétlenséget.



Még egy érdekes gombát mutatok nektek, amiről nem is gondolnánk, hogy ehető, ez pedig a barna csészegomba. Fura alakja tényleg a csészéhez hasonlít , már csak a füle hiányzik A pontosabb ismertetést



szintén blogtársamtól veszem kölcsön (köszönöm az ismertetést), biztosan szívesen veszi, ha meglátogatjátok írását ezzel kapcsolatban.
Nekem fura volt a tapintása is, hiszen ténylegesen úgy éreztem, mintha egy porcdarabot fognék a kezembe, csak sokkal törékenyebbet.

2 megjegyzés: