2009. május 14., csütörtök

8. bemutató - Vizesváros


27. Makovecz Imre által tervezett Városi Sportuszoda (gyönyörű, de nagyon drága az üzemeltetése, a faszerkezet és a nedves környezet, szinte télen nyáron fűtést kíván különben megtelepszik a penészgomba. Itt van az egri vízipóló székhelye is és rendre itt vannak a meccsek is több kevesebb sikerrel. Most éppen sikeresebb széria megy, mert a döntőbe jutottunk éppen. Itt ugyan nehezebb lesz a dolgunk, mert ha minden igaz, akkor a Vasas az ellenfél, őket meg nem nagyon sikerül legyőzni.

28. Ferences templom melletti rendház, egy részében zeneiskola működik, az én lányom is járt ide.

29. EKF B épület, itt elsősorban a nyelvi és gazdaságtudományi tanszékek kaptak helyet. A főiskola bővülése előtt pártoktatási központnak építették. Az alsó részében egy jókora étterem volt, ahol rendezvényeket is vállaltak. Most már az étterem helyén előadó van, az emeletek egy része pedig hotelként működik.

30. Flóra Szálló, közvetlen bejárata van a strandra. Elsősorban a gyógy-turizmussal foglalkozik.

31. Eger legkorábban épült lakótelepe, mára már az összes 9 emeletes házat fel kellett újítani, de hamarosan a négyemeleteseket is eléri a végzet.

32. Strand, így felülről csak a 32 és a 33 szám között, csak a gyermek élményfürdő kiemelkedését lehet azonosítani, innen úgy néz ki, mintha fátlan terület nem is lenne. Pedig van, de itt található egy 400 éves platánfa. Az lombkorona-átmérője ugyan pontos adatot nem tudok, de szerintem több, mint 50 méter. A fürdés mellett itt más gyönyörűségeket is találsz, mert vannak díszhalas és dísznövény-bemutató medencék is. Minden kisgyerek szereti keresni a teknősöket.

33. Érsekkert, Egerben szinte a belvárosban van egy park, ahol megpihenhet egy kicsit az ember. Labeo itt van az Excalibur középkori lovagétterem is. Felülről innen is csak fákat lehet látni, de azért van itt játszótér, teniszpálya, és emellett van a falábúak pályája is(én a labdarúgókat hívom falábúaknak, mert szinte soha semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni, nemcsak városi szinten, de a válogatottban sem). Érsekkert, ami jelen állapotában nagyon kicsi, a 18. században több hektár volt a területe, majd készítek róla egy olyan képet, ami a mai térképen bejelölve a régi elhelyezkedését mutatja. Jelen pillanatban csak a központi része van meg, ami annak idején kisállatpark és növénynemesítő, -termesztő kert volt.

34. Angolkisasszonyok Sancta Maria Gimnáziuma, az idei tanévig(2008) csupán lányok tanulhattak itt, de most megnyitották a fiúknak is.

Korábban ennek az intézetnek a kápolnájában volt a Házasságkötő terem is, most nincs fényképem róla, mert a web-en nem találtam, majd beszkennelem az egyik fotónkat az esküvőnkről és akkor megláthatjátok, természetesen akkor, ha kíváncsiak vagytok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése