2009. április 21., kedd

5. bemutató Dobó tér és környéke, a Vár




Még egy tájékoztató, a képek úgy vannak beszámozva, hogy rajta van az előző bemutató utolsó száma is, így lehet tudni honnan folytatjuk a városnézést.
9. Polgármesteri Hivatal, a város főterének(Dobó tér- most írtak ki pályázatot a felújításra, állítólag elbírálták, de nem hallottam mikor készül el.) jobb oldalán terül el, és összeköttetésben van egy folyosó segítségével a Megyeházával is. Nehogy szegényeknek ki kelljen menni az utcára. Ezt mindenki értheti úgy, ahogy akarja. Itt van jelenleg a díszteremben ami egyben a házasságkötő terem is, Kopcsik Lajos mestercukrász egri címer alkotása (cukorból), amit a városnak adományozott.

10. Minorita vagy Szent Antal templom, úgy tartják, hogy Európa egyik legszebb barokk temploma, ez biztos így is van, de sajnos a felújításra ebből nem futja, így meg félő, hogy nem sokáig marad meg ez a cím. A későbbiekben ezt is bemutatom részletesen.

11.Szervita templom, vagy Fájdalmas Anya temploma. Nagyon bájos egy hely és itt van az egész városban a legszebb Betlehem karácsony előtt.

12. A Bükk hegység, ami szerintem az egyik legszebb hely az országban. Sok szép kirándulóhely és tanösvény várja a természet szerelmeseit. Erre is el fogunk látogatni, s amerre én járok azt megismerhetitek ti is.

13. Elérkeztünk a várba. Jelenleg csak egy általános messziről látható tájékoztatást adok, mert tervezem, hogy bemutatom nektek egy egri szemével is. Erre talán nyár végén kerül sor, mert akkorra már szinte képben leszek az egri műemlékek nagy részével. Ha pedig nem bánjátok, akkor megosztom veletek is. Tehát ez a Gótikus palota tetőzete, a gótikus stílusú oszlopokkal, ezeket nem látjátok most, majd később sort kerítek rá.

14. A képtár épülete szintén a váron belül. Aki szereti a festészetet az igazi csemegéket is talál itt.

15. A belső várba vezető kapu feletti bástya. Nyaranta, végvári napokat rendeznek itt jobbnál jobb programokkal. Régen itt volt a szabadtéri színpad is, a Gótikus palota előtt. Sok jó előadást láttunk itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése